WhatsApp Tik Renklerinin Anlamı (Mavi Tick Rengi Ve Dahası..)

WhatsApp Tik Renklerinin Anlamı (Mavi Tick Rengi Ve Dahası..)



Dünyanın en önde gelen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcılarına sunduğu yeni bir hizmetle daha yine adından çok söz ettiriyor. Facebook'un sık sık ve çok cesur bir şekilde değişiklikler yapmasına hepimiz alışkındık, Facebook Inc.'in Whatsapp'ı satın almasından kısa bir süre sonra yine cesurca davranışmış değişikliklere rastlamaya başlıyoruz.

Uygulamanın son güncellemesiyle birlikte gelen “rainbow tick” özelliği sayesinde artık tüm kullanıcılar, mesajlaştığı kişinin mesajı okuyup okumadığını görmekle kalmayıp, okuduysa nasıl okuduğunu, hangi ruh hali içerisinde olduğunu, sonra kaç kişiye okuttuğunu, okurken ne tepki verdiğini, ve diğer okuyanların ne tepki verdiğini de görebilecekler.

WhatsApp’a geçtiğimiz günlerde eklenen “blue tick” özelliğinin yankıları hala devam ederken, şirket bu kez de “rainbow tick” özelliğiyle kullanıcıların karşısına çıktı. Mavi tik’le gelen “okundu” bilgisi bile birçok kullanıcı tarafından hoş karşılanmasına ek olarak, yollanan mesajın alıcı tarafından nasıl bir ruh hali ve tepkiyle karşılandığını farklı renklerde tick(tik)’lerle kullanıcıya bilgilendirme yapan yeni özellik pek çok tartışmayı da beraberinde getirecek gibi görünüyor. Karşıdaki insanın özel hayatını ihlali gibi insan hakları ihlali göz önüne gelsede daha şimdiden kendinden fazlasıyla söz ettirmiş gibi.

İlk olarak pembe, kahverengi, mavi, sarı ve kırmızı olmak üzere 5 farklı renk ve kombinasyonlarıyla piyasaya sürülen whatsapp'ın yeni özellikteki bazı temel işaretler ve anlamları ise şöyle:

Sarı tik: Bu konudaki en önemli yenilik sarı tik. Karşıdaki okuyucunun yüzeysel okuduğu bu renkle ifade edilirken, okuyucu mesajı önemsemiyorsa tik'in rengi turuncuya, yüzünde alaycı/acıyan bir ifadeye okuyup sonuna gelmeden siliyorsa kırmızıya dönüyor. Bu da gönderen için kızgınlığı, okuyan için utanç verici durumu sergiliyor.

Mavi-kahverengi yanıp sönen tik: Okuyucunun mesajı okuduğunu ama okumamış gibi yapıp görmezlikten geldiğini ifade ediyor. “Yoo senden öyle bi mesaj gelmedi abi.” veya "Yemin ediyorum görmemişim." mesajlarına hazır olun.

Dört mavi tik: Mesajınızın okunduğunu, ardından bir arkadaşa söylendiğini, sonra masaya Büşra'nın gelip onun da yorum da bulunduğunu, Merve falan derken kallavi dedikodunuzun döndüğünü ve büyük ihtimalle sizi gömdüklerini gösteriyor. Başlangıç için güzel fakat pek hayra alamet bir renk değil gibi.

Pembe tik: Karşıdakinin yüzünde aptal bir sırıtma, göz bebeklerinde büyüme ve hormon seviyesinde yükselme belirlendiğini gösterir. Oradan yürüyün. Whatsapp bile size yok açmış..

Kırmızı tik: Mesajınızın screen shot'ının alındığını ve sosyal medyada dalga konusu olduğunuzu veya bir cümlenizin bir yerlerde kanıtlanmak için kullanılacağı durumunu belirtir. Korkutucu bir renk gibi.

Önce tek mavi, sonra çift mavi, sonra çift kırmızı: Karısı yanında! Aman dikkat!

Yazdığınız tüm mesajların kırmızı kırmızı size geri dönmesi: Millete mesaj atmadan önce telefon faturanızı ödemeniz gerektiğini veya mobil bağlantınızı açmadığınızı gösteriyor.

Hiç bir işaretin belirmemesi: Karşı taraf ya çok uyanık ya da harbi harbi dağ başında demek oluyor.

Yorum Gönder

Yorum Yayınla (0)

Daha yeni Daha eski